NAGRADE ZA ISTORIJU Gradonačelnik Terzić primio predstavnike Kraljevačkog pozorišta

G. ĆIROVIĆ

23. 05. 2022. u 12:13

Odlukom stručnog žirija na nedavnom Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, Kraljevačko pozorište (KP) osvojilo je čak osam nagrada, što je najveći uspeh u istoriji teatra u gradu na Ibru.

НАГРАДЕ ЗА ИСТОРИЈУ Градоначелник Терзић примио представнике Краљевачког позоришта

G.Šljivić

Tim povodom predstavnike Kraljevačkog pozorišta primio je gradonačelnik dr Predrag Terzić koji je, čestitajući na uspehu, istakao da se Kraljevčani s pravom ponose najboljim teatrom u državi južno od prestonice.

- Učinićemo sve kako bi uslovi u Kraljevačkom pozorištu bili mnogo bolji. U rebalansu budžeta opredelićemo dodatna sredstva za programske aktivnosti i putovanja. Osim toga, moramo da pronađemo način da dobijemo saglasnost za nova zapošljavanja kako bi mladi glumci, koji godinama rade po različitim osnovama, konačno dobili ugovore na neodređeno vreme – poručio je gradonačelnik Terzić.

G.Šljivić

Nagrade Kraljevačkom pozorištu na Festivalu "Joakim Vujić"

Prvu nagradu na Festivalu, podsećamo, dobila je predstava „Crna ovca“ Kraljevačkog pozorišta, dok je komad „Trpele“ u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem osvojio prvu nagradu kritike. Za najbolje glumačko ostvarenje priznanje su dobili ansambl predstave „Trpele“, Gorica Dinulović za više uloga u „Crnoj ovci“ i Nikola Voštinić za ulogu Poštenjaka u istoj predstavi. Nagrada za režiju i scenografiju pripala je Snežani Trišić, rediteljki predstave „Trpele“, dok je u konkureciji mladih glumaca za najboljeg proglašen Vladimir Jovanović.

- U veoma složenim uslovima radili smo obe predstave koje su ostvarile istorijski uspeh na jednom od najstarijih i najznačajnijih pozorišnih festivala u našoj zemlji – istakao je Miodrag Dinulović, direktor KP. - Verujem da ćemo naći sagovornika u Republičkoj komisiji za zapošljavanje koji će prepoznati da svi oni koji u našoj ustanovi čaroliju čine mogućom zaslužuju stalni posao. Navikli smo se da iz nemogućeg stvaramo moguće. Čini mi se da je vreme da tome dođe kraj i da konačno uživamo plodove svog višegodišnjeg rada i truda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)