SLAVA MESTA UZ BOGAT PROGRAM: Počelo obeležavanje Dana Vlasotinca

I. M.

19. 05. 2022. u 12:57

U Vlasotincu su počeli Dani Vlasotinca koje, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, organizuje Kulturni centar. Manifestacija se održava do 25. maja, a centralni događaj je proslava slave – Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja.

СЛАВА МЕСТА УЗ БОГАТ ПРОГРАМ: Почело обележавање Дана Власотинца

foto: I.Mitić

U okviru Dana Vlasotinca održava se šahovski turnir, a biće izvedena i pozorišna predstava „Borin cvet“ studenata Pedagoškog fakulteta u Vranju.

U galeriji Kulturnog centra, biće otvorena izložba pod nazivom „Velikani srpskog glumišta“, u organizaciji Udruženja „Žanka Stokić“ iz Rabrova, a najavljen je i turnir u stonom tenisu u SRC „Vlasina“.

U nedelju, na dan prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja, nakon liturgije, koja počinje u 7.30 časova, iz porte crkve krenuće litija ulicama Vlasotinca do Krsta. Rezanje slavskog kolača obaviće se na tom mestu u 11 časova.

U okviru ove manifestacije, u utorak 24. maja, u sali Kulturnog centra biće održan i koncert tradicionalne muzike koji će izvesti Crkveni ansambl „Branko“ iz Leskovca, a dan kasnije na istom mestu biće obeležen Međunarodni dan nestale dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024