ČISTILI PRIOBALJE ZAPADNE MORAVE: Akcija novosadskog Udruženja "Čepom do osmeha" u Čačku

Lj.P.

12. 05. 2022. u 17:22

U NASTAVKU akcije „Čisto iz ljubavi“, novosadsko Udruženje „Čepom do osmeha“, uz pomoć građana i volontera, juče je sakupljalo otpad u priobalju Zapadne Morave – Suva Morava, jedno od utočišta pticama i divljim životinjama. Sakupljeno je 173 kilograma otpada koji se može reciklirati.

ЧИСТИЛИ ПРИОБАЉЕ ЗАПАДНЕ МОРАВЕ: Акција новосадског Удружења Чепом до осмеха у Чачку

FOTO: Udruženje Čepom do osmeha

Prikupljena je izvesna količina otpada, otpadna ambalaža od grickalica, staklene flaše, konzerve, PET ambalaža i papir. Iako ih je, kako kažu u „Čepom do osmeha“ iznenadila količina otpada, zadovoljni su što se većina može reciklirati, i što je omogućena primarna separacija otpada. Za reciklažu je odvojeno 45 kilograma pet ambalaže, osam kilograma limenki, 90 kilograma čepova, 16 kilograma stakla i 14 kilograma papira.Čišćenje priobalja zapadne Morave organizovano je u saradnji sa Kancelarijom za mlade Čačk i udruženjem građana „Zeleni talas“, a učestovala su 32 volontera.

Vanja Petković, predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“ izkavila je da veruje da se ljubav prema zemlji ogleda kroz brigu o njoj i zato rade na podizanju svesti o ekološkim temama širom Srbije.

Eko karavan nastavlja sa akcijom po Srbiji, a sledeće destinacije su Valjevo, Nova Pazova, Vranje, Niš, Subotica i Bačka Palanka.

BONUS VIDEO - CIPELE IZ KOZNIKA ČEKALE 400 GODINA: Otkriće arheologa između Aleksandrovca i Brusa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna