ZA JAKO SRCE ARSENIJA: U selu Konak kod Sečnja, đaci organizovali humanitarni bazar

B. Grujić

20. 04. 2022. u 08:25

MEŠTANI sela Konak u opštini Sečanj, nedaleko od Zrenjanina, udružili su se da pomognu obolelom dečaku Arseniju Matesu, kojem je potrebna pomoć za odlazak na lečenje u Tursku.

ЗА ЈАКО СРЦЕ АРСЕНИЈА: У селу Конак код Сечња, ђаци организовали хуманитарни базар

Arsenije sa majkom, ocem i humanim devojkama, Foto S. Mladenovski

Ideju da organizuju humanitarni bazar i prodajom učeničkih radova pribave deo sredstava, pokrenuli su učenici osnovne škole u Konaku, a složno su je prihvatili i stariji meštani i prikupljeno je ukupno 712.000 dinara.

Pet devojaka, Aneta, Jelena, Jadranka, Dragica i Andrea, animirale su brojne privrednike, organizacije i male privatne kompanije i poljoprivredna gazdinstva i akcija je poprimila mnogo širi karakter.

- Sastavile smo cirkularno pismo sa molbom za humanost i idući biciklima, delile ga lokalnim prodavnicama, firmama, cvećarama, bukvalno od praga do praga - kaže Andrea Milić Kozina, presrećna jer su se u akciju uključili i pomogli mnogi, uz napomenu da im je puno pomogla direktorka škole Ivana Škrbić.

Đaci pravili proizvode , Foto S. Mladenovski

Đaci su pravili razne predmete, ali bili i trgovci i kupci. Andrea kaže da akcija i dalje traje, za nekoliko dana Arsenije mora sa majkom da putuje u Tursku na prvu terapiju lečenja obolelog srca.

- Hvala svima koji su se odazvali i pomogli - priča Andrea.

- Nisu svi darovali novac, ali su svoje proizvode ustupili za prodaju, odričući se zarade i tako dali svoj humani doprinos. Bilo je i mnogo donatora koji su želeli da ostanu anonimni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati