NOVI ZATVOR ZA ŽENE: U Požarevcu planirano rušenje objekta KPZ sazidanog još 1874.

D. NOVKOVIĆ

19. 04. 2022. u 07:26

U KRUGU Kazneno-popravnog zavoda za žene planirano je rušenje dotrajalog spratnog paviljona, izgrađenog još davne 1874, a na mestu ovog objekta, koji do sada nije značajno obnavljan, biće izgrađen novi, ukupne površine 1.800 kvadrata.

НОВИ ЗАТВОР ЗА ЖЕНЕ: У Пожаревцу планирано рушење објекта КПЗ сазиданог још 1874.

Foto D. Novković

Stara zgrada se nalazi tik pored zatvorskih zidina, uz Ulicu Moše Pijade, u širem centru Požarevca, a za realizaciju ovog projekta u toku je javna nabavka, čija se vrednost procenjuje na 495 miliona dinara, bez poreza.

Sudeći po tehničkoj dokumentaciji, centralni deo nove zgrade imaće podrum, prizemlje i dva sprata, dok će se bočna krila sastojati od prizemlja i dva sprata. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 17. maj, a objekat koji će biti srušen je do pre tri godine - kada je izgrađen novi, na 2.200 kvadrata i sa 160 mesta, koji je koštao 2,7 miliona evra - bio jedini za smeštaj osuđenica. EU je obezbedila 85 odsto sredstava, država Srbija ostatak, a nameštaj za paviljon izgrađen 2019. napravili su osuđenici iz KPZ "Zabela", dok su posteljinu sašile osuđenice iz ženskog zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri