ŽIČKOJ EPARHIJI 10 MILIONA DINARA Kraljevčani sufinansiraju izgradnju i obnovu verskih objekata

G. ĆIROVIĆ

13. 04. 2022. u 11:03

ČLANOVI kraljevačkog Gradskog veća usvojili su odluku o sufinansiranju izgradnje ili obnove verskih objekata na teritoriji Kraljeva. U sprovedenom postupku koji je obuhvatao i javni konkurs za ovu namenu opredeljeno je 10 miliona dinara iz gradskog budžeta, dvostruko više nego lane.

ЖИЧКОЈ ЕПАРХИЈИ 10 МИЛИОНА ДИНАРА Краљевчани суфинансирају изградњу и обнову верских објеката

G.Šljivić

S obzirom da Rimokatolička župa Svetog Mihaela Arkanđela u Kraljevu ove godine nije konkurisala svojim projektom, novac je dodeljen Eparhijskom Upravnom odboru pravoslavne Eparhije žičke za zbirni projekat „Izgradnja i obnova crkava i verskih objekata u Eparhiji Žičkoj“ koji obuhvata ukupno 14 aktivnosti.

Prema pomenutom projektu, najviše novca, po 1,9 miliona dinara, biće opredeljeno za sufinansiranje izgradnje hrama sa parohijskim domom i krstionicom u obližnjim Adranima i izgradnju crkve sa zvonikom i objektom za paljenje sveća u varošici Ušće u Ibarskoj klisuri, dok je 1,5 miliona izdvojeno za izgradnju crkvene prodavnice sa palionicom sveća pri Hramu Svete Trojice u Kraljevu.

Osim toga, za izradu stolarije i mobilijara za parohijski dom u Kovanluku opredeljeno je 900.000 dinara, za parterno uređenje platoa i prostora oko crkve u Cvetkama 750.000 dinara, dok je za sufinansiranje izgradnje parohijskog doma u Vrbi i nastavak izgradnje pratećih objekata u okviru Hrama svetih apostola Petra i Pavla u Vitkovcu izdvojeno po pola miliona dinara.

Građevinski, kamenorezački, sanacioni, konzervatorski i ostali radovi u još sedam crkvenih objekata Eparhije žičke iz gradske kase sufinansiraće se u pojedinačnim iznosima od 100.000 do 490.250 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije