UZ PLAŽU I PARKING: Lokalna samouprava u Čačku nastavlja ulaganja u dalji razvoj dela grada oko Zapadne Morave

V. ILIĆ

11. 04. 2022. u 06:00

KOMPLEKS sportskog centra "Mladost" je dobio parking pored gradske plaže, sa više od 100 mesta, a investicija je koštala 27,5 miliona dinara.

УЗ ПЛАЖУ И ПАРКИНГ: Локална самоуправа у Чачку наставља улагања у даљи развој дела града око Западне Мораве

Foto GU u Čačku

Novina na gradskom kupalištu je i potpuno nov javni toalet, za sve koji posećuju ovaj deo grada, a - osim što je prilagođen osobama sa invaliditetom - poseduje i poseban deo za majke sa bebama. Sve to se nalazi u okviru kompleksa Gradskog stadiona, odnosno između istočne tribine i severnog dela. Gradonačelnik Milun Todorović naglašava da je lokalna samouprava tokom protekle četiri godine u ovaj deo grada uložila oko četiri miliona evra.

Tako su rekonstruisani atletski stadion i deo bedema od restorana "Belvi" do Borčevog stadiona - sa krakom ka Košutnjaku - te izgrađen teren sa veštačkom podlogom, a poslednja faza uređenja podrazumeva izgradnju zapadne tribine fudbalskog stadiona. Prvi čovek Čačka naglašava da je značajna suma uložena i u kotlarnicu kod Agronomskog fakulteta, jer se očekuje proširenje njenih kapaciteta.

- Sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine smo potpisali ugovor za još osam miliona dinara, a sami ćemo obezbediti dodatnih pet, kako bismo iz kotlarnice dobijali šest megavata, te za izgradnju toplovoda i priključenje čitavog ovog kvarta na sistem daljinskog grejanja. Planiramo i dogrevanje vode i kompletnog prostora budućeg olimpijskog zatvorenog bazena, koji će se nalaziti na mestu gde je donedavno postojao kafe "Montana" - objašnjava Todorović.

Foto GU u Čačku

Gradonačelnik naglašava i da su tri miliona dinara opredeljena za uređenje leve obale Zapadne Morave - kako plaže, tako i gradskog bedema sa ljubićke strane. Takođe, u narednih nekoliko meseci, po završetku javne nabavke, pomenuti parking na Gradskoj plaži će dobiti brzi punjač za elektromobile, a u planu je i izgradnja staza pored teniskih terena.

Na kraju, najavljeno je i da će uskoro početi izgradnja parkinga pored Doma učenika, koji će imati više od 180 mesta i takođe će biti prilagođen osobama sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)