KUPLJENE KUĆE ZA RASELJENE: U Požarevcu potpisan ugovor o stambenom zbrinjavanju porodica

D. N.

01. 04. 2022. u 05:16

KOMESARIJAT za izbaglice i grad Požarevac, obezbedili su tri seoske kuće za stambeno zbrinjavanje interno raseljenih. Ugovore o kupoprodaji potpisali su gradonačelnik Saša Pavlović, raseljena lica i dosadašnji vlasnici kuća.

КУПЉЕНЕ КУЋЕ ЗА РАСЕЉЕНЕ: У Пожаревцу потписан уговор о стамбеном збрињавању породица

Gradonačelnik sa potpisnicima ugovora, Foto D. N.

- Potpisivanjem ugovora, konačno smo zbrinuli tri porodice. Ove kuće ne mogu da zamene one koje su oni ostavili za sobom, ali će biti početak novog života - rekao je gradonačelnik.

Svaka od tri porodice dobila je paket pomoći vredan 1,5 miliona dinara, od kojih je 1,3 miliona za kupovinu kuće sa okućnicom, a 200.000 za građevinski materijal. Ukupna vrednost paketa je 4,5 miliona, od čega je 4.050.000 obezbedio Komesarijat, a 450.000 grad Požarevac.

- Po završetku javne nabavke, dodelićemo građevinski materijal za još deset interno raseljenih i izbeglih porodica, u ukupnoj vrednosti od 1,8 miliona dinara - najavio je gradonačelnik.

Ove godine grad je aplicirao na četiri javna poziva koji se odnose na kupovinu kuća i građevinskog  materijala, od kojih su za dva već odobrena sredstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije