PLAC PRIVATAN, SMEĆE NIČIJE: Muka meštana Srpskog šora u Subotici sa divljom deponijom

J. L.

30. 03. 2022. u 07:53

ZBOG smeća koje je godinama sakupljao prvi komšija, život porodice Pavlaković Stanojević u Subotici pretvorio se u pravi pakao.

ПЛАЦ ПРИВАТАН, СМЕЋЕ НИЧИЈЕ: Мука мештана Српског шора у Суботици са дивљом депонијом

Komšije strepe od bolesti, Foto L. J.

Komšija je preminuo prošle godine, ali je iza njega ostala ogromna divlja deponija u Ulici Ante Evetovića Miroljuba, u naselju Srpski šor, koja ne može da se očisti jer je na privatnom placu. Ljudi su tako prinuđeni da žive tik uz leglo zaraze.

- Imamo dete od dve godine, plašimo se da se ne razboli, na ovoj divljoj deponiji ima svega. Kada sednemo u dvorište da popijemo kafu imamo pogled na smeće i šut koje je visine i do metar i po. Najgore je leti kada počne da smrdi, a svaki put kada duva vetar raznosi smeće po ulici i okolnim dvorištima pa onda to sakupljamo - priča Bojana Pavlaković.

Po rečima meštana, čovek je živeo u trošnom kućerku i biciklom dovlačio smeće, iako su ga molili da to ne čini. U nadi da će problem biti rešen, obraćali su se na nekoliko adresa, ali zasada niko nije reagovao.

- Komunalnoj policiji sam se obraćao dva puta, rečeno nam je da će nam se javiti, ali ništa. Evo problem još uvek nije rešen. Ja ne mogu da ulazim na privatnu parcelu da to sređujem, nemam pravo, a i odvoženje te količine otpada košta. Ne znam šta da radim, samo znam da se plašim za svoje dete - dodaje Dragan Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri