POMOĆ KULTURI: Ministarka Gojković u poseti Pirotu

V.Ć.

23. 03. 2022. u 15:01

POTPRESEDNICA Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, posetila je Pirot, tačnije gradilište buduće letnje scene u dvorištu starog Doma JNA i Muzej Ponišavlja u čijem enterijeru i ekitserijeru su snimljeni najgledaniji sprspki filmovi poput „Zone Zamfirove“ i „Ivkove slave“.

ПОМОЋ КУЛТУРИ: Министарка Гојковић у посети Пироту

Foto: V. Ć.

Uz konstataciju da je saradnja njenog Ministarstva i lokalna samouprave u Pirotu izuzetno dobra i da će takva i ostati, ministarka je precizirala da se ta saradnja realizuje kroz kredit Banke Saveta Evrope za šta je obezbeđeno oko 2,5 miliona evra.Radovi na rekonstrukciji Doma vojske počeće uskoro i biće završeni do kraja godine.  Kada je reč o izgradnji otvorene scene, odnosno letnje pozornice grad je konkurisao za projekat  „Gradovi u fokusu“ koji je u toku, i Ministarstvo će podržati i taj projekat. Ministarka je  rekla i da je Pirot grad kulture i verovatno će spremini nominaciju za nacionalnu prestonicu kulture.

Gradonačelnik Vladan Vasić je potvrdio dobru saradnju lokalne valsti i nadležnog Ministarstva i naglasio da je sa ministarkom razgovarao o tome da pirotski ćilim dospe na UNESKOVU listu nematerijalnog kulturnog nasleđa, uređenju Muzeja ćilimarstva, srednjovekovne tvrđave. Rekonstrukcija nekadašnjeg Doma vojske je od izuzetnog značaja za grad jer će ustanove kulture dobiti odlične uslove za rad. Ukoliko grad ponese titulu prestonice kulture to bi bila ogromna čast-zaključio je Vasić.

BONUS VIDEO: BOGATSTVO JE SAM STEKAO I OSTAVIO SVOM OTEČESTVU: Pre 219 godina rođen je Kapetan Miša

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri