NOV ASFALT DO KUĆA: Žitelje sela od Preljine do Pakovraća obradovale građevinske mašine

V. I.

18. 03. 2022. u 15:00

ŽITELjI sela koji žive duž trase auto-puta od Preljine do Pakovraća mesecima unazad suočavali su se sa velikim problemom, jer mašine koje su svakodnevno radile na izgradnji ove trase značajne saobraćajnice, čak nekoliko stotina puta dnevno prolazile su pored njihovih kuća.

НОВ АСФАЛТ ДО КУЋА: Житеље села од Прељине до Паковраћа обрадовале грађевинске машине

Foto: GU Čačak

Na taj način bili su im uništeni lokalni i prilazni putevi, ali i dvorišta im se, kako kažu, nisu videla od prašine.

Sa početkom građevinske sezone meštane čačanskih sela Vranići, Rakova, Gornja Gorevnica, Trbušani, Pakovraće, Prijevor i Sokolići obradovale su mašine, koje će asfaltirati puteve pored njihovih domova. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa saradnicima posetio je završene radove na putnim pravcima u Preljini i Bečnju.

U Preljini su, na zahtev meštana, asfaltirane tri saobraćajnice, ukupne dužine oko 1.500 metara, a vrednost investicije je oko 15 miliona dinara.  Prema rečima Todorovića, ovi putni pravci su veoma važni za lokalno stanovništvo, a planovi gradskog rukovodstva su da se još intenzivnije radi na poboljšanju infrastrukture u ovom delu grada:

- Najkasnije na proleće sledeće godine, projekat je pri kraju, želimo da uradimo centralnu gradsku saobraćajnicu kroz Preljinu, kao i krak ka mostu prema Čemernici, koji će biti rekonstruisan. Ove godine želimo da završimo i projekat za uređenje Doma kulture u Preljini i da, nakon regulisanja imovinsko-pravnih odnosa, počnemo rekonstrukciju ovog objekta.

Foto: GU Čačak

 

Kako bi se poboljšao kvalitet života seoskog stanovništva, naglasio je Todorović, prevashodno je potrebno obezbediti razvijenu putnu, komunalnu i energetsku infrastrukturu i dobru saobraćajnu povezanost, kojoj će umnogome doprineti novoasfaltirani putni pravac u Mesnoj zajednici „Bečanj“.

Put u dužini od oko dva kilometra, koji se upravo završava, spaja četiri mesne zajednice - Vujetince, Bečanj, Ostru i Mrčajevce. Urađen je na zahtev meštana, kojima će ova saobraćajnica značajno olakšati život. Zahvaljujući njoj ponovo saobraća javni prevoz – izjavio je gradonačelnik Čačka.

Ova investicija vredna je oko 23 miliona dinara, a u planu je izgradnja saobraćajnice kroz Mesnu zajednicu Bečanj, koja će koštati oko 50 miliona dinara, sa čime bi, kako je istakao, bili zaokruženi radovi na saobraćajnoj infrastrukturi na teritoriji ovog dela grada.

BONUS VIDEO - Vesić: Želimo da svako dete u Beogradu ima vrtić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista