SELEKCIJA OTPADA I UPRAVLJANJE NJIME: U Paraćinu održana tribina udruženja „EKOS“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

17. 03. 2022. u 12:27

U okviru projekta „Snažno zajedno“ koji je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine, a sprovodi ga udruženje građana „Ekos“, u Paraćinu je u prostorijama Regionalnog inovacionog start-ap centra (RISC) održana tribina čiji su učesnici bili predstavnici Opštine, obrazovanja, svih zainteresovanih organizacija i građani.

СЕЛЕКЦИЈА ОТПАДА И УПРАВЉАЊЕ ЊИМЕ: У Параћину одржана трибина удружења „ЕКОС“

Foto: RISC "Paraćin"

Tema skupa bila je selekcija otpada i mogućnosti cirkularne ekonomije u procesu upravljanja otpadom u opštini Paraćin.

 Anđelka Milanović, predsednica „Ekosa“, kaže da je cilj projekta unapređenje te oblasti, te promena svesti građana o značaju životne sredine.

- Definitivno ne poznajem opštinu u Srbiji koja nema problem sa upravljanjem otpadom i to je ne samo veliko opterećenje za opštine već i za životnu sredinu. Ovim projektom želimo da doprinesemo promeni i javnih politika i svesti građana o značaju njihovog odnosa prema životnoj sredini – kazala je Milanovićeva.

Foto: RISC "Paraćin"

Anđelka Milanović

Ona je dodala da će Opština Paraćin uskoro krenuti sa izradom akcionog plana upravljanja otpadom s obzirom da je prethodni istekao još 2017. godine, a to je značajan dokument koji treba da da smernice kako se u budućnosti treba ponašati odgovorno.

Prema njenim rečima, transparentnost javnih politika je takođe veoma bitna u ovoj oblasti, pa bi, ako je moguće, na zvaničnom sajtu Opštine trebalo da postoji stranica zaštite životne sredine sredine, sa segmentima zaštite vazduha, vode, zemljišta i, naravno – upravljanja otpadom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)