DOM ZA 12 PORODICA: Počela gradnja objekta za socijalno stanovanje u čačanskom naselju Obrež

V. I.

22. 02. 2022. u 14:35

GRADONAČELNIK Čačka Milun Todorović sa saradnicima posetio je naselje Obrež gde je počela gradnja objekta za socijalno stanovanje, u kom će krov nad glavom dobiti 12 porodica socijalno ugroženih osoba iz grada na Moravi.

ДОМ ЗА 12 ПОРОДИЦА: Почела градња објекта за социјално становање у чачанском насељу Обреж

Foto: GU Čačak

Ovaj objekat se gradi u okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe - adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje ranjivih društvenih grupa u Čačku“, koji finansira Evropska unija.

- Zahvaljujući ovom projektu 44 porodice biće stambeno zbrinute, a u ovom objektu njih 12. Pored stanova, u zgradi će se nalaziti dva prostora za zajedničke aktivnosti ili pokretanje ekonomske delatnosti. Radove na izgradnji izvodi čačansko preduzeće „Ramark“. Čitav projekat vredi oko 1.314.000 dolara, a učešće Grada Čačka je oko 217.000 dolara. Veliku zahvalnost dugujemo našim donatorima EU i Kancelariji EU za projektne usluge – rekao je gradonačelnik Todorović.

Stanove će na korišćenje dobiti mladi kojima je prestao smeštaj u hraniteljskoj porodici ili ustanovi socijalne zaštite, osobe sa invaliditetom i žene žrtve porodičnog nasilja. Konkurs je bio otvoren do 10. februara, a prijavu za dodelu stana na korišćenje je podnelo 30 osoba.

Foto: GU Čačak

Prema rečima direktorke Centra za socijalni rad Branimirke Radosavčević, trenutno je u toku proces izbora korisnika. Stanovi će biti opremljeni osnovnim nameštajem, a svi korisnici dobiće i podršku u vidu mera aktivne inkluzije, koje uključuju ekonomsko osnaživanje, socijalne usluge, pravnu i psihološku podršku.

Pored ovog konkursa, u toku je Konkurs za kupovinu domanćistava, i biće otvoren do 14. marta. Direktorka Gradske stambene agencije Brankica Jelić navela je da će ovim projektom biti zbrinute 44 porodice socijalno ugroženih osoba iz Čačka. Pored 12 stanova, još 18 porodica dobiće pomoć za rekonstrukciju privatnog stambenog objekta, dok će za 14 porodica biti kupljene stambena jedinica. Podršku u okviru projekta dobiće osobe sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja, Romi, mladi kojima je prestao smeštaj u hraniteljskoj porodici ili ustanovi socijalne zaštite, ali i lokano socijalno ugroženo stanovništvo.

BONUS VIDEO: Iskovao zmaja od 2,5 metra

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri