OBRT U KIKINDI: Muškarac o kome bruji grad ipak - pošten, "ukradeni" novčanik odneo u policiju (VIDEO)

R. Š.

08. 02. 2022. u 16:21

NA jednom šalteru za prodaju hrane u centru Kikinde, kod zelene pijace, danas pre podne, ipak se nije dogodila klasična krađa, kako se pomislilo na osnovu snimka kamera.

ОБРТ У КИКИНДИ: Мушкарац о коме бруји град ипак - поштен, украдени новчаник однео у полицију (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Facebook

Iako se na snimcima, koji iz pomenute radnje objavljeni na društvenim mrežama, jasno vidi kako je ženi, koja je na šalteru kupila sendvič i uredno ga platila, ispao novčanik, koji je onda muškarac koji je naišao iza nje namerno šutnuo i odneo, događaj je dobio srećan kraj.

Naime, muškarac je nešto kasnije novčanik odneo u policiju i on je vraćen vlasnici sa svim dokumentima i novcem koji je imala. Tako je čovek koji je javno osuđivan, ipak, postao pošteni nalazač.

- Žena iz Bašaida jeste prijavila krađu, ali je posle samo desetak minuta, došao i čovek koji je pronašao i uzeo njen novčanik. Vratio ga je sa svim onim što je unutra bilo. Ženi je vraćen novčanik sa svim dokumentima i novcem i ukupnim sadržajem, tako da je sve ispalo u redu. Policija nema razloga za bilo kakav postupak ili sankciju – potvrđeno je “Novostima” u Policijskoj upravi u Kikindi.

Na snimcima se jasno vidi kako se žena udaljila, a da nije primetila ni čula da je na pločnik nešto palo. Čovek koji je naišao iza nje je u hodu namerno šutno novčanik, uzeo ga i odneo. Snimak ovog događaja brzo se proširio internetom i svi su ga osuđivali. Međutim, kasnije je ispalo sasvim drugačije.

- Žena oko šezdesetak godina je kupila sendvič, platila i otišla. Nakon pet do deset minuta se vratila i rekla mi da joj nema novčanika. Tada sam pozvala gazdu, a on je na snimku video šta se dogodilo. Šalter je visok i nisam mogla da primetim novčanik na pločniku. U trenutku kada je muškarac naišao nisam bila blizu šaltera. On nije svratio na šalter, a žena je otišla u policiju da prijavi nestanak novčanika – ispričala je za “Novosti” Ivana Jovin, radnica kioska brze hrane.

Radnica misli da žena kojoj je ispao novčanik čak nije iz Kikinde. Od ranije joj nije poznata.

- Ona nije naša redovna mušterija. Čak mislim da nije iz Kikinde. Nije nam rekla šta je imala u novčaniku. Nije ni ostavila kontakt telefon. Samo znamo da se zove Smilja Grujić – ispričala je

U Policijskoj upravi nisu želeli da potvrde ime žene koja je izgubila novčanik. Nisu nam rekli ni ime nalazača novčanika. Saznali smo samo da ima 66 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori