MALIŠANI IZ LOZNICE PROSLAVILI SAVINDAN: Bili su gosti u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice (FOTO)

V. M.

29. 01. 2022. u 15:26

MALIŠANI, uzrasta do pet godine, iz Dečjeg obdaništa „Bambi“ u Loznici, sa vaspitačicama Lenkom Mirković, Jelicom Vragolić, Jelicom Obradović, Tatjanom Obadović i LJubicom Ivanović, česti su gosti drevne gradske crkve Pokrova Presvete Bogorodice, na lozničkim šančevima.

МАЛИШАНИ ИЗ ЛОЗНИЦЕ ПРОСЛАВИЛИ САВИНДАН: Били су гости у цркви Покрова Пресвете Богородице (ФОТО)

FOTO: Novosti

Mali, ali stare znance, rado dočekuju ovdašnji sveštenici, koji su ih ugostili za Savindan i podelili im poklon paketiće i knjige. Mališani su se odužili tako što su sjajno recitovali i pevali Svetosavsku himnu, ali pokazali i druga znanja iz naše vere pravoslavne.

FOTO: Novosti

- Ovo je bilo svetkovanje za pamćenje na radost i sreće dece, njihovih roditelja i nas vaspitačica koje smo ponosne na naše grupe mališana, koji su nam osvetlali obraz za „pet plus“ - kaže vaspitačica Lenka Mirković.

U Eparhiji šabačkoj SPC, kojoj pripada i ovaj drevni hram, kažu da je „ovo sjajan primer kako se deca, do najmanjih nogu, uvode na svetosavski put i pripemaju za nastavu veronauke“.

FOTO: Novosti

- Hvala puno deci, vaspitačicama i njihovim roditeljima, a vrata crkve su im uvek širom otvorena - kaže arhimandrit Nifont, arhijerejski zamenik episkopa u Eparhiji šabačkoj SPC.

BONUS VIDEO:

UČE I RADE ZA TRŽIŠTE: Zadruga u školi za decu oštećenog sluha i govora "11. maj" u Jagodini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)