SAVREMENA ŠKOLA ZA 21 VEK: Svečano otvorena rekonstruisana zgrada Gimnazije u Prokuplju (FOTO)

D.Zečević

28. 01. 2022. u 16:22

REKONSTRUISANA zgrada Gimnazije u Prokuplju svečano je otvorena danas nakon završetka radova koje je finansirala Vlada Republike Srbije, a čija vrednost iznosi oko 320 miliona dinara.

САВРЕМЕНА ШКОЛА ЗА 21 ВЕК: Свечано отворена реконструисана зграда Гимназије у Прокупљу (ФОТО)

Foto: D.Zečević

Zvaničnom otvaranju škole u novom, rekonstruisanom izdanju, prisustvovali su narodni poslanik dr Darko Laketić, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković, predstavnici Školske uprave Niš, lokalne samouprave, profesori i učenici.

-Danas je veliki dan za naš grad, jer je završen jedan veliki projekat. U rekonstrukciju Gimnazije svi smo uložili veliki napor da dobije izgled kakav i zaslužuje. Posebno se ovom prilikom zahvaljujem našem narodnom poslaniku dr Darku Laketiću koji je pomogao realizaciju ovog velikog i značajnog projekta za naš grad.

Foto: D.Zečević

 

Uložena sredstva od 320 miliona će se duplo vratiti i to je ono što je država prepoznala kao primarni cilj- rekao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović napominjući da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima ovakav projekat prepoznala kao značajnu potrebu grada Prokuplja i razvoja obrazovnja u ovom gradu. On je izrazio zadovoljstvo što je škola dobila i moderne sportske terene, savremeno opremljene kabinete za nastavu stručnih predmeta i kompletno novu stolariju.

-U novim, savremenim uslovima i prijatnom okruženju za rad, naši učenici, koji inače postižu izvanredne rezultate i učestvuju na raznim takmičenjima, imaće još veći podsticaj za rad i još bolje uspehe.

Smatram da je naš zadatak da očuvamo tradicuju kulturnog i prosvetnog sedišta u Toplici i da vođeni vizijom naše škole unapredimo kvalitet obrazovno vaspitnog procesa, posvećeni našim učenicima i našoj budućnosti-istakla je obraćajući se prisutnima v.d.direktorka Gimnazije Dragana Kocić zahvalivši se svima koji su doprineli da Gimnazija ima lep i moderan izgled kakav i dolikuje školi u 21. veku.

Uspešni

Ističući da je prokupačka Gimnazija uvek bila najeminentnija obrazovna ustanova u Topličkom okrugu,v.d .direktora Dragana Kocić podsetila je da je u svojoj dugogodišnjoj istoriji ova Gimnazija iznedrila mnoge uspešne ljude koji danas proslavljaju školu u Srbiji i u svetu, kao što su akademik Vojin Šulović, dr Bratislav Velimirović, dr Radivoje Ilić, glumac Dragutin Dobričanin, klarinetista Božidar Boki Milošević i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVE GODINE VIŠE BEBA NEGO PROŠLE: U Vranju na svet došle 504 bebe