OTVORENA REGIONALNA KANCELARIJA U PROKUPLJU: Potpisan sporazum Ministarstva i Topličkim okrugom

B.Ca.

20. 12. 2021. u 16:50

REGIONALNA kancelarija Ministarstva za brigu o selu otvorena je juče u Prokuplju. Ministar za brogu o selu Milan Krkobabić je potpisao sporazuma o saradnji Ministarstva za brigu o selu sa Topličkim upravnim okrugom.

ОТВОРЕНА РЕГИОНАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА У ПРОКУПЉУ: Потписан споразум Министарства и Топличким округом

Foto: Ž. Knežević

- Na ovaj način Ministarstvo za brigu o selu će otvoriti regionalne kancelarije po upravnim okruzima čijim selima je potrebna dodatna podrška u vidu terenskog rada predstavnika Ministarstva, prijema stanovništva i koordinacije aktivnosti u seoskim područjimab - rekao je Krkobabić. -

Načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković je ocenio otvaranje ove regionalne kancelarije kao prvi korak približavanja države stanovnicima sela Topličkog upravnog okruga.

Gradonačelnik grada Prokuplja Milan Aranđelović zahvalio je ministru na poseti i pojasnio da će ove prostorije biti smeštene u Gradu Prokuplju, zgradi gde je inače smeštena administracija i javne komunalne službe, a stanovnici sela moći će da se raspitaju o svim programima Ministarstva za brigu o selu, kao i da prenesu sve probleme sa kojima se susreću.

Ministarstvu za brigu o selu biće, bez naknade, ustupljen adekvatan prostor za rad na području ovog upravnog okruga i pružena sva potrebna administrativno-tehnička i logistička podrška u radu sa seoskim stanovništvom.

Opštine Topličkog okruga – Prokuplje, Blace, Kuršumlija i Žitorađa učestvovale su na svim konkursima Ministarstva za brigu o selu - konkursu za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, konkursu za dodelu sredstava za unapređenje poslovanja zadruga, manifestacija „Miholjski susreti sela“, finansirana sredstvima ovog Ministarstva održana je ove jeseni u i opštinama Topličkog upravnog okruga, a prva na rang listi na konkursu za kupovinu minibusa za prevoz seoskog stanovništva bila je upravo opština Kuršumlija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata