PODRŠKA ŽENAMA IZLOŽENIM NASILJU: Predsednica Skupštine grada Novog Sada posetila Sigurnu žensku kuću

Z. GRUMIĆ

08. 01. 2022. u 16:10

PREDSEDNICA Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović posetila je danas Sigurnu žensku kuću i deci koja sa svojim majkama borave u tom prihvatilištu kao božićni poklon donela paketiće.

ПОДРШКА ЖЕНАМА ИЗЛОЖЕНИМ НАСИЉУ: Председница Скупштине града Новог Сада посетила Сигурну женску кућу

Grad Novi Sad

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović posetila je danas Sigurnu žensku kuću i deci koja sa svojim majkama borave u tom prihvatilištu kao božićni poklon donela paketiće.

Ona je tom prilikom istakla da žene koje proživljavaju nasilje imaju punu podršku Grada Novog Sada i poželela im volje i snage da istraju.

- Grad Novi Sad učiniće sve da im taj put olakša koliko god može. Niko nema prava da ugrožava drugog. Zato je obaveza celokupnog društvo da nasilje u porodici spreči, da učinimo sve da se svest kod pojedinih ljudi promeni, da razumeju da svaka osoba ima pravo na izbor i život.

Predsednica gradskog parlamenta je poručila svim ženama koje su izložene nasilju da smognu snage, da ne trpe nasilje, već da ga prijave.

Rukovoditeljka Sigurne ženske kuće dr Nada Padejski Šekerović je objasnila da u toj ustanovi trenutno boravi osam žena i sedmoro dece.

- Veoma je značajna i izuzetna podrška grada. Znači nam takođe i vaše razumevanje, jer kao žena dajete podršku i pomažete ženama koje su u problemu - istakla je dr Padejski Šekerović, zahvalivši svima koji pomažu u radu Sigurne ženske kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru