"SVETLOSTI MI DUŠA HOĆE": Literarni i likovni konkurs Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu

Z. GLIGORIJEVIĆ

24. 12. 2021. u 12:30

POVODOM školske slave Svetog Save, Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika u Rekovcu raspisala je prvi literarni i likovni konkurs pod nazivom “Svetlosti mi duša hoće“.

СВЕТЛОСТИ МИ ДУША ХОЋЕ: Литерарни и ликовни конкурс Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу

Foto:Z.Gligorijević

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici srednje škole. Na konkurs mogu da se šalju pesme, eseji ili kratke priče o liku i delu Svetog Save, kao i slike, crteži i stripovi inspirisani prvim prosvetiteljem.

Broj strofa, niti stranica, ako je reč o pričama, esejima i stripovima, nije ograničen. Jedan učenik može da učestvuje sa više radova, a naslovi radova ne moraju nositi ime konkursa. Literarni radovi moraju da budu pisani u vord formatu, fontom 12, ćiriličnim pismom, ili pisani rukom, ćiriličnim pismom.

Literarne radove učenici treba da pošalju na mejlove pvskolarekovac@ptt.rs ili bjelivuk.rada@yahoo.com, a mogu i da ih predaju u školi, dok likovne radove mogu da pošalju na mejlove kao fotografiju, mada je poželjnije da ih predaju u školi.

Rok za slanje radova je 15. januar 2022. godine.

Imena nagrađenih učenika biće zvanično objavljena 27. januara 2022. godine, na svečanoj svetosavskoj akademiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)