PČELARI DOBILI 440.000: Raspodeljena sredstva za poljoprivrednike

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 12. 2021. u 13:10

Na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Ćuprija izvršena je raspodela podsticajnih sredstava za afirmaciju poljoprivrednih aktivnosti u opštini.

ПЧЕЛАРИ ДОБИЛИ 440.000: Расподељена средства за пољопривреднике

Foto:Z.Gligorijević

Na predlog Komisije za raspodelu sredstava za razvoj poljoprivrede, najviše, 440 hiljada dinara, opredeljeno je za pčelarstvo. Podsticaj će dobiti deset pčelara sa teritorije opštine. Većnici su odlučili i da u ulaganja u nabavku opreme za navodnjavanje bude izdvojeno 194 hiljada dinara, za razvoj ruralnog turizma 173 hiljade dinara, a za reproduktivni materijal (veštačko osemenjavanje krava) podsticaj dobije četvoro poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine. Za ovu namenu odobreno je 30.000 dinara, a maksimalni iznos po grlu konkursom je bio utvrđen na 2 hiljade dinara.

Komisija za procenu štete od poplave iz 2019 godine podnela je izveštaj o šteti koju je ona izazvala. Jovica Antić, predsednik Opštine Ćuprija, rekao je da su stekli uslovi da se meštanima Supske, Krušara i Ostrikovca, sela u kojima su bujične vode nanele najveću štetu, nadonkadi šteta koju su prouzrokovale poplave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!