EKIPE EPS NA TERENU: Struja svima najkasnije za dva dana

Tanjug

13. 12. 2021. u 10:28

ZBOG velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, na teritoriji cele Srbije registrovan je veći broj kvarova na distributivnoj mreži zbog čega je veći broj domaćinstava ostao bez struje, a ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović očekuje da će svi kvarovi biti rešeni u narednih dan ili dva.

ЕКИПЕ ЕПС НА ТЕРЕНУ: Струја свима најкасније за два дана

TENT / Foto Tanjug

Ministarka je sa v. d. direktora EPS-a Miloradom Grčićem danas obišla Termoelektranu "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu, gde je takođe došlo do zastoja u proizvodnji električne energije.

Posle obilaska Mihajlovićeva je rekla da su i dalje najveći problemi na teritoriji Šapca, Loznice, Užica, Čačka i Kraljeva.

- Ekipe su na terenu sve vreme. Radi se u otežanim uslovima. Ali očekujemo da će svi kvarovi biti rešeni u narednih dan ili dva - rekla je ona.

Foto: CEDIS

 

Istakla je da je 2.200 trafostanica na distributivnoj mreži van napona.

Grčić je rekao da je do kvara na bloku A TENT-a došlo zbog lošeg kvaliteta uglja koji je dodatno bio natopljen snegom, te da se sada intenzivno radi na dopremanju novog uglja kako bi kvar najpre na bloku A2 bio rešen.

On očekuje da će Obrenovčani dobiti grejanje najkasnije posle podneva.

Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Srbije danonoćno su angažovane na saniranju posledica velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, koje je nanelo velike štete distributivnoj mreži širom Srbije. I tokom protekle noći ekipe Elektrodistribucije Srbije su u izuzetno teškim uslovima intenzivno radile na saniranju kvarova i štete na elektrodistributivnoj mreži širom Srbije. Posao na otklanjanju kvarova biće nastavljen neprekidno, sve dok ne budu sanirani svi kvarovi i obezbeđeno potpuno redovno snabdevanje električnom energijom.

Otklanjanje kvarova je otežano zbog visokog snega i neprohodnih puteva, posebno u planinskim predelima. Zbog toga Elektrodistribucija Srbije apeluje na nadležne službe, odnosno komunalna preduzeća u okviru lokalnih samouprava, da obezbede prohodnost lokalnih puteva, posebno u planinskim predelima, kako bi naše službe mogle da priđu lokacijama na kojima se desila šteta i saniraju kvarove na distributivnoj mreži u najkraćem mogućem roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)