REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE: Radovi na kompletnoj rekonstrukciji u naselju Ruža Šulman

B. G.

10. 12. 2021. u 15:29

PRVA faza rekonstrukcije gradske vodovodne mreže u Zrenjaninu, bez obzira na kišu, blato i loše vremenske uslove, odvija se prema predviđenom planu, a trenutno su u toku radovi na rekonstrukciji kompletne vodovodne mreže u naselju Ruža Šulman, u ukupnoj dužini 2,5 km.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ: Радови на комплетној реконструкцији у насељу Ружа Шулман

Foto: B. G.

Vrednost radova, kako kažu u gradskom Vodovodu, iznosi 60,7 miliona dinara, a od toga Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio je 40, a grad Zrenjanin još 20,7 miliona dinara.

- Vodovodna mreža u Zrenjaninu u proseku je stara više od 30 godina i s obzirom na učestale kvarove i prekide vodosnabdevanja, neophodna je rekonstrukcija, odnosno zamena cevi - kaže Siniša Gajin, zadužen za odnose sa javnošću u JKP Vodovod i kanalizacija, uz napomenu da su stručne službe ovog preduzeća pripremile tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju gradske vodovodne mreže, koja uključuje pet lokacija u gradu gde je vodovodna mreža najstarija, odnosno starija od 50 godina, a to su, pored naselja Ruža Šulman, Mala Amerika, centar, Karađorđev park i deo Šumice u ukupnoj dužini od oko 20 km.

-  Osim postavljanja novih polietilenskih cevi visoke gustine, biće urađeni i novi šahtovi kako bi se izmestili vodomeri van objekata, kao i rekonstruisani

postojeći šahtovi na zelenim površinama, a uradiće se i novi priključci za sve objekte - dodaje Gajin, ističući da će se izgradnjom nove vodovodne mreže obezbediti veći kvalitet vodosnabdevanja koji se ogleda u eliminisanju kvarova na mreži, kojih je u protekle dve nedelje, samo u naselju Ruže Šulman, bilo sedam.

Izmeštanje vodomera izvan objekata omogućiće lakše očitavanje istih, kao i lakši pristup ekipama preduzeća u slučaju otklanjanja eventualnih kvarova, a planirano je da radovi, koji su počeli 3. decembra, traju narednih 100 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere