SEČANJ BUDUĆA TURISTIČKA MEKA KRAJ TAMIŠA: Srednjobanatska opština dobija nov turističko sportski kompleks

B. G.

07. 12. 2021. u 18:55

PROJEKAT "Razvoj turističke sportsko-rekreativne zone u Sečnju", finansijski podražan od Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, nalazi se u završnoj fazi i zvanično je promovisan u prostorijama Turističke organizacije ove Srednjobanatske opštine.

СЕЧАЊ БУДУЋА ТУРИСТИЧКА МЕКА КРАЈ ТАМИША: Средњобанатска општина добија нов туристичко спортски комплекс

Foto: S. Mladenovski

Ideja zasnovana na budućem iskorišćavanju izuzetnih prirodnih resursa i potencijala reke Tamiš, kao i blizina granice sa Rumunijom, samo su neke od prednosti i potencijala za  razvoj turizma i sveobuhvatne promocije opštine Sečanj.

- Kroz partnersku saradnju lokalne samouprave, koja je nosilac projekta, naše Turističke organizacije i Regionalnog, razvojnog centra Banat iz Zrenjanina, uspešno smo realizovali niz aktivnosti - ističe Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj.

On navodi da je izrađen elaborat za uspostavljanje turističke sportsko-rekreativne zone u Sečnju, idejno rešenje za uređenje budućeg lokaliteta, kao i 3D maketa obuhvaćenog područja pored Tamiša.

- Vizija je da se celokupna turistička sportsko-rekreativna zona sastoji iz pet zona, trga,  sporta, vikend zone, kupališne i zone kampa - kaže Miljana Milošević, direktor Turističke organizacije opštine Sečanj, uz napomenu da su ogromne mogućnosti unapređenja i izgradnje infrastrukture, uređenja prostora, zelenih površina, pešačkih staza, sportskih terena i postavljanja mobilijara, čime će značajno biti unapređen kvalitet života svih meštana opštine Sečanj.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a