PODRŠKA I OSNAŽIVANJE ŽENA U POLJOPRIVREDI: Opština Gračanica dodelila grantove preduzetnicama (FOTO)

D.Z.

03. 12. 2021. u 20:35

PREDSEDNICA opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sastala se danas sa ženama preduzetnicama kako bi potpisale ugovore o dobijenim grantovima. U cilju unapređivanja položaja žena i njihovog socio – ekonomskog položaja, 10 žena je dobilo grantove u okviru projekta „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“.

ПОДРШКА И ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА У ПОЉОПРИВРЕДИ: Општина Грачаница доделила грантове предузетницама (ФОТО)

Foto: Opština Gračanica

Drage naše dame čestitam vam na dobijenim grantovima.

Ovo je od velikog značaja za celu našu opštinu, 10 dobrih projekata i 10 originalnih ideja. Ovo ste postigle uz vaše ideje, trud, rad i zalaganje. Ovo je dobra mogućnost i prilika da se vaše ideje razviju u male biznise koji mogu stvoriti nova radna mesta. Ono što želim da kažem jeste da je Opština Gračanica imala svoj značajan doprinos i da se na tome nećemo zaustaviti- kazala je Šubarić dok je direktorica Agencije za regionalni razvoj Mrika Maculja čestitala predsednici na preuzimanju dužnosti i istakla da je zadovoljna saradnjom koju ima sa Opštinom Gračanica.

Memorandum o saradnji za projekat „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“ potpisan je u julu mesecu ove godine a u sklopu programa ženama će biti omogućena obuka kao i pristup subvencijama putem Direkcije za poljoprivedu.

Projektom je predviđena donacija ženama putem dodele opreme u vrednosti od 1000 do 1500 evra a ukupna vrednost projekta je 15 500 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)