POŠUMLJAVANJE HISARA I SPOMEN PARKA: Akcija lokalne samouprave i nadležnog ministarstva

I. M.

26. 11. 2021. u 13:49

NA brdu Hisar, iznad grada na Veternici, i u Spomen parku posađeno je 280 stabala raznih vrsta drveća. Radi se o zajedničkoj akciji lokalne samouprave i nadležnog ministarstva, a projekat je vredan skoro 1,5 miliona dinara.

ПОШУМЉАВАЊЕ ХИСАРА И СПОМЕН ПАРКА: Акција локалне самоуправе и надлежног министарства

Foto: GU Leskovac

Većinu novca obezbedilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine dok učešće lokalne samouprave iznosi 300 hiljade dinara. Posađene su sadnice hrasta kitnjaka, graba, lipe, javora kao i crnog i belog bora.

- Prošle godine zasadili smo 180, a sada 280 stabala autohtonih vrsta. Pošumili smo jednu lokaciju u Sat Mahali na kojoj se stalno formirala deponija, a sadnja je značajna i zbog erozija i poboljšanja kvaliteta vazduha. Hisar predstavlja pluća Leskovca, pa je značaj ove akcije još veći – kazao je Slađan Đikić, šef gradskog Odeljenja za zaštitu životne sredine.

Leskovac je za jesenju sadnju skoro 200 stabala lišćara i dekorativnog šiblja iz svog budžeta izdvojio 2,5 miliona dinara, a u poslednjih devet godina posađeno je 7.300 stabala lišćara i četinara i oko 3.000 komada dekorativnog četinarskog i lišćarskog šiblja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri