ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA IZAZOVE: Zrenjaninci spremili 30 mašina i kamiona za čišćenje snega

B. G.

18. 11. 2021. u 12:49

ZIMSKI punkt zrenjaninskog preduzeća Eko gradnja, koje je zaduženo za održavanje lokalnih puteva na teritoriji grada u predstojećoj sezoni, potpuno je spreman za prve zimske izazove, uz dovoljan broj ljudstva, mehanizacije i opreme za reagovanje u vanrednim zimskim uslovima.

ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА ИЗАЗОВЕ: Зрењанинци спремили 30 машина и камиона за чишћење снега

Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obišao je punkt u Industrijskoj zoni na periferiji grada i uverio se u spremnost kompanije koja već devet godina obavlja posao održavanja u zimskim uslovima. 

Foto: Grad Zrenjanin

- Preduzeće je opremljeno sa dovoljno mehanizacije, agregata i opreme, da može da reaguje u vremenskim nepogodama u toku zimske sezone. Na teritoriji grada je oko 400 kilometara saobraćajnica koje održava zimska služba ove kompanije i još oko 200 kilometara državnih puteva koje održava služba preduzeća Putevi Srbije - naglasio je Salapura, uz napomenu da je lokalno javno preduzeće Čistoća i zelenilo zaduženo za održavanje trotoara.      

Siniša Kukin, rukovodilac zimske službe Eko gradnje, napominje da je pripremljeno 60 tona soli i rizle i 40 tona kamenog agregata.

Foto: Grad Zrenjanin

- Mehanizacija za četvrti, najviši stepen održavanja je spremna, nabavili smo osam novih kamiona sa plugovima, a posedujemo i 30 plugova, odnosno 30 mašina i kamiona koji mogu da vrše čišćenje snega, tako da i u slučaju obilnijih padavina možemo odmah da reagujemo - rekao je Kukin. 

 

BONUS VIDEO:

Sneg pokrio procvetale voćnjake u smederevskom kraju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!