SMOTRA ZIMSKE MEHANIZACIJE: Osam mašina za čišćenje snega sa oko 470 kilometara puteva

Игор Митић
Igor Mitić

12. 11. 2021. u 14:21

Predstavnici JP „Urbanizam i izgradnja“ izvršili su smotru mehanizacije kojom će ove zime biti održavano 447 kilometara puteva u Leskovcu i još 25 kilometara gradskih saobraćajnica.

СМОТРА ЗИМСКЕ МЕХАНИЗАЦИЈЕ: Осам машина за чишћење снега са око 470 километара путева

JP "Urbanizam i izgradnja"

Sezona počinje 15. novembra i trajaće do 15. marta i duže ukoliko bude bilo potrebe za tim. Za ove namene je izdvojeno 30 miliona dinara, a posao je poveren preduzeću „Perica Jović AB kop“.

Ova firma je po ugovoru obavezna da uklanja sneg sa kolovoza kako bi svi putevi bili prohodni i bezbedni za odvijanje saobraćaja. Njihova obaveza je da deponuju nagomilani sneg i da čiste so i rizlu sa ulica, dok će lokalno JKP „Komunalac“ i dalje da brine za čišćenje snega i leda sa trotoara.

Na smotri je bilo osam mašina različitih namena koje bi trebalo da očiste blizu 500 kilometara puteva, a nadležni ističu da se konkurs raspisuje prema saznanjima o raspoloživoj mehanizaciji preduzeća koja konkurišu, jer bi u suprotnom rizikovali da lokalna samouprava ostane bez zaduženih za zimsko održavanje puteva i ulica.

- Prošle zime nije bilo nekih velikih primedbi čak ni u brdsko-planinskom području. Jedan buldožer je uvek kod Vučja i on čisti put do policijskog punkta u Oruglici, drugi je kod Predejana, a Babičko čistimo kamionima – kazao je Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“.

I.Mitić

DOVOLjNO SOLI I RIZLE

Prema navodima predstavnika izvođača zimskog održavanja u Leskovac so treba da stigne za nekoliko dana, a nabavljena je i dovoljna količina rizle. Oni očekuju veće količine padavina nego prethodnih godina i, kako ističu, spremni dočekuju sezonu. Tvrde da će na lageru uvek biti 200 tona soli i 400 tona rizle. Imaju i dovoljno radnika kao i mogućnost da angažuju i dodatnu mehanizaciju. Prošle zime nije bilo mnogo snega, pa je od 30 miliona planiranih za njegovo čišćenje u gradskom budžetu ostalo više od polovine tog iznosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)