KOVID PRESEK ZA PČINJSKI OKRUG: Manje novih slučajeva i blagi pad broja hospitalizovanih

J. S.

08. 11. 2021. u 11:46

NAJNOVIJI kovid presek za Pčinjski okrug pokazuje blagi pad broja zaraženih koronavirusom kao i broja hospitalizovanih pacijenata koji se leče u kovid bolnicama.

КОВИД ПРЕСЕК ЗА ПЧИЊСКИ ОКРУГ: Мање нових случајева и благи пад броја хоспитализованих

Foto: D. Ristić

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid 19 testirano je 226 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 88 lica zaraženo koronavirusom. Od ovog broja 61 je iz Vranja, 13 iz Surdulice, 7 iz Vladičinog Hana, 5 iz Bosilegrada i po jedan iz Bujanovca i Trgovišta.

U vranjskim kovid bolnicama u prethodna 24 sata preminula su dva pacijenta koja su izgubila bitku sa koronavirusom. U ovom trenutku u dve bolnice hospitalizovano je ukupno 116 pacijenata i svi imaju dijagnostifikovanu bronhopneumoniju.

Pet pacijenata je primljeno na lečenje, sedam pušteno na kućno. Jedna osoba transporovana je u Kruševac.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)