BOGAT PROGRAM 22. FUTOŠKE "KUPUSIJADE“: Takmičenja u kuvanju kupusa i težini glavice privlače brojne takmičare i posetioce

Z. GRUMIĆ

05. 11. 2021. u 15:04

SUTRAŠNjI (subotnji) program 22. futoške "Kupusijade“ obeležiće takmičenje u kuvanju slatkog i kiselog kupusa kao i izbor najteže glavice futoškog kupusa, nadaleko čuvenog brenda.

БОГАТ ПРОГРАМ 22. ФУТОШКЕ КУПУСИЈАДЕ“: Такмичења у кувању купуса и тежини главице привлаче бројне такмичаре и посетиоце

kic mladost

Organizatorima te tradicionalne turističko-privredne i kulturno-zabavne manifestacije prijavljen je veliki broj takmičara.

U programu „Kupusijade“ su i 12. Susreti proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije a biće takođe predstavljeni i proizvodi koji su mapirani u okviru projekta "Terra Madre Futog" Slow Food pokreta.

 - Ovom manifestacijom želimo i da se osvrnemo na dugu tradiciju čuvenog Futoškog vašara, koji je kroz vekove predstavljao mesto susreta različitih kultura – ističu organizatori.

Posetioci će moći, uz pesmu i igru, da uživaju u specijalitetima od kupusa, obiđu štandove izlagača proizvođača tradicionalnih proizvoda i kupe futoški kupus.

U kulturno–zabavnom programu koji će se odvijati na bini postavljenoj na platou Kulturnog centra “Mladost”, od 11,30 sati, uz domaćine, Ansambl narodnih pesama i igara KC „Mladost“, Tamburaški i narodni orkestar i Plesni studio Miroslav Batak Mićko, nastupiće brojni gosti.

Sečano otvaranje manifestacije je tačno u podne a u 14 časova biće proglašeni najuspešniji učesnici u takmičenju „Izbor najteže glavice futoškog kupusa“ i najbolji kuvari - pobednici u takmičenju u kuvanju jela od kupusa.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

SVEDOCI UKAZALI NA DžONIĆA KAO IZVRŠIOCA: Advokat braće Jojke otkrio šta se desilo na saslušanju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna