POČELA PODELA PAKETA U PARAĆINU: Od danas u Crvenom krstu distribucija pomoći domaćoj socijali

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 10. 2021. u 14:48

U PROSTORIJAMA Crvenog krsta u Paraćinu danas je počela podela humanitarnih paketa porodicama u stanju socijalne potrebe po spiskovima Centra za socijalni rad.

ПОЧЕЛА ПОДЕЛА ПАКЕТА У ПАРАЋИНУ: Од данас у Црвеном крсту дистрибуција помоћи домаћој социјали

Foto: Z. Rašić

Oko 450 paketa hrane i sredstava za higijenu, kao i deset kilograma brašna, dobiće prvenstveno porodice koje žive na selu, staračka domaćinstva i višečlane porodice koje ne koriste topli obrok u Narodnoj kuhinji, a "granični" su slučajevi za ostvarivanje novčane državne pomoći.

Zoran Islamović, sekretar Crvenog krsta, kaže da su svi korisnici sa spiska dobili pozive na kućne adrese da dođu i preuzmu pakete. Onima koji iz zdravstvenih razloga nisu u stanju da dođu, aktivisti Crvenog krsta doneće pakete na njihove adrese.

- Ovo pomoć smo obezbedili preko Vlade Republike Srbije, odnosno Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, kao i svake jeseni. Korisnici su iz sva 33 paraćinska sela, a nešto manje od trideset paketa biće podeljeno i u gradu. U pitanju su takođe socijalno ugroženi članovi Udruženja distrofičara i Opštinske organizacije slepih – ističe Islamović.

Paket hrane sadrži osnovne životne namirnice – ulje, šećer, so, pirinač, pasulj, testenine, paštete, konzerve ribe... U paketu higijenskih sredstava su različiti deterdženti, pasta za zube, sapun...

Raspodela će biti završena za naredne dve nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća