PODRŠKA STUDENTSKOM PREDUZETNIŠVU: Na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu potpisan znajčajan memorandum

J. L.

26. 10. 2021. u 22:03

NA Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu potpisan je Memorandum o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Tehnološkog fakulteta u cilju međusobne podrške na uspostavljanju studentskog centra za inovacije, transfer znanja i preduzetništvo u oblasti prehrambenog inženjerstva.

ПОДРШКА СТУДЕНТСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШВУ: На Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду потписан знајчајан меморандум

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

Ovaj značajan sporazum dve institucije predstavlja preduslov za nastavak institucionalne saradnje, sa posebnim fokusom na što efikasnije povezivanje privrede i akademskog sektora. Takođe, cilj je pružanje podrške studentima prilikom obuka, sprovođenja stručne prakse, razmene znanja i iskustava i studentske razmene, kao i pri stažiranju, stručnom usavršavanju u privredi i prilikom osnivanja sopstvenih kompanija.

Pokrajinski sekretarijat je i institucionalna podrška Tehnološkom fakultetu na prekograničnom projektu u okviru Interreg IPA CBC programa prekogranične saradnje između Mađarske i Republike Srbije. Osnovni cilj  projekta je uspostavljanje studentskog centra što direktno utiče na povećanje konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva u  Vojvodini.

- Potpisivanje sporazuma o saradnji potvrđuje da Pokrajinska vlada, odnosno Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Tehnološki fakultet, zajedno rade na kreiranju haba koji će pomoći studentima koji to žele da i postanu preduzetnici, osnuju svoja preduzeća, da kreiramo takve budžetske linije da mogu da konkurišu na našim konkursima, kada osnuju svoj starap, ili su im, pak, potrebna sredstva za rad preduzeća - istakao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - Na ovaj način bi se mogla realizovati i mentorska usluga kada započnu posao, jer znamo da su prve tri godine poslovanja najteže svakom preduzetniku. Ideja zajedničke saradnje je stvaranje nove generacije preduzetnika, onih koji u svojoj zemlji žele da ostanu i tu ostvaruju prihod.

Dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr Biljana Pajin istakla je da je svaki student u fokusu fakulteta, onoga što on predstavlja i čemu stremi.

- Svi projekti koji se realizuju u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, prevashodno su usmereni na transfer znanja. Tehnolkoški fakultet se mnogo oslanja na svoju saradnju sa privredom, koja je intenzivirana u prethodnim godinama - dodaje prof.dr Pajin.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba