RASTE BROJ OBOLELIH OD KOVIDA: Za dva dana u opštini Negotin 78 novoobolelih

S.M.J.

22. 10. 2021. u 14:30

U OPŠTINI Negotin raste broj obolelih od virusa korona, a samo u poslednja dva dana zabeleženo je 78 novih kovid slučajeva, od kojih su devetoro deca od četiri do 16 godina starosti.

РАСТЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД КОВИДА: За два дана у општини Неготин 78 новооболелих

Foto: S.M.J.

Virus korona je od 236 testiranih potvrđen kod svakog trećeg uzorkovanog, odnosno kod 33 odsto Krajinaca. Laboratorijskim testiranjem virusna infekcija evidentirana je kod 41 osobe ženskog pola od 10 do 84 godine starosti, kao i kod 37 muškaraca, od kojih najmlađi ima četiri, a najstariji 80 godina.

U poslednjih 48 sati u kovid ambulanti je pregledano 145 osoba, od kojih se sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom prvi put javio 91 pacijent, a na kontrolni pregled njih 54.

Na kovid odeljenjima negotinske bolnice na kojima se leče 42 bolesnika sa upalom pluća, bitku sa kovidom izgubilo je troje ljudi. U poslednja dva dana  hospitalizovano je 16 osoba, na kućno lečenje otpušteno je šest pacijenata, a na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu, sa težom kliničkom slikom su upućena tri bolesnika.

Na teritoriji opštine Negotin ima  337 aktivnih kovid-19 slučajeva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKAZIVANJE NA ZNAČAJ PREVENCIJE BOLESTI: I ovog vikenda pregledi u zdravstvenim ustanovama