DRŽAVA GRADI HLADNJAČU: Ministar Branislav Nedimović u Leskovac doneo dobre vesti

I.M.

22. 10. 2021. u 00:30

– DOŠAO sam u Leskovac sa gotovim rešenjem koje ću predstaviti proizvođačima paradajza, a nakon našeg razgovara u vreme kada je bilo problema sa cenom ovog povrća u julu ove godine. Gradićemo hladnjaču za skladištenje viškova proizvoda, a objekat ćemo, na određeno vreme, ustupiti na upravljanje ovdašnjim povrtarima – kazao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom nenajavljene posete gradu na Veternici.

ДРЖАВА ГРАДИ ХЛАДЊАЧУ: Министар Бранислав Недимовић у Лесковац донео добре вести

Foto: I. Mitić

Budući skladišni kapaciteti nalaziće se u „Zelenoj zoni“. Biće u vlasništvu države, dok će poljoprivredni proizvođači moći da ih koriste kako bi viškovi proizvoda sačekali adekvatnu cenu i tek tada „izašli“ na tržište. Vlada Srbije finansiraće deo ovog projekta i tako dati doprinos sigurnom plasmanu povrća.

Osim sa ovdašnjim povrtarima, ministar Nedimović razgovaraće i sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem o postizanju trojnog dogovora grada na Veternici i opština Vlasotince i Lebane, odnosno o uspostavljanju međuopštinske saradnje.

On je rekao da je JP „Srbijavode“ odobrilo 18 miliona dinara namenjenih obnovi i izgradnji infrastrukture važne za meštane Svirca i Turekovca, a da će ovaj projekat biti delom finansiran i sredstvima iz leskovačkog budžeta. Radi se o vodosnabdevanju Svirca i Turekovca i izgradnji, odnosno obnovi oštećenih propusta u vreme poplava.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna