KUĆE NA SELU ZA JOŠ ČETIRI PORODICE: Pomoć za mlade bračne parove do 45 godina

Z. Gligorijević

20. 10. 2021. u 14:18

ČETIRI kuće u Melencima, Belom Blatu, Banatskom Despotovcu i Lazarevu, nakon ranije kupljenih osam u Perlezu, Belom Blatu, Elemiru i Aradcu, biće nova investicija porodica koje žele da žive na selu u Banatu, u okviru Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

КУЋЕ НА СЕЛУ ЗА ЈОШ ЧЕТИРИ ПОРОДИЦЕ: Помоћ за младе брачне парове до 45 година

Foto Grad Zrenjanin

Ministar Milan Krkobabić tokom nedavne posete porodici Milana Miškovića u Perlezu, koji je novi dom dobio zahvaljujući ovom programu, istakao je ogromno interesovanje za kupovinu kuća na selu u svim delovima Srbije i nameru Vlade Srbije da naredne godine izdvoji još više sredstava.

Milan Mišković je zahvaljujući bespovratnim sredstvima države kupio kuću sa okućnicom, samo dva kilometra udaljenu od roditeljske kuće i na svojih 15 hektara zemlje nastaviće da se bavi poljoprivredom i ratarstvom.

Foto Grad Zrenjanin

 

- Kao da sanjam, imam svoju kuću i sa svojom verenicom moći ću da zasnujem porodicu i sa ocem, kao i do sada, nastavim da obrađujem zemlju - kaže Milan Mišković, uz napomenu da obožava selo i u njemu vidi svoju budućnost i da je dobijenu sumu od 1,2 miliona dinara iskoristio za kupovinu kuće od 85 kvadrata i okućnice od 8 ari sa pomoćnim objektima.

- Zrenjanin ima dvadeset dva naseljena mesta i bitno je da oživimo selo - kaže gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz naglasak da do pre samo nekoliko godina Perlez nije bio preterano atraktivan za život, a sada je, imajući u vidu investicije koje dolaze i auto-put u blizini, živnuo i znatno je veće interesovanje za kupovinu kuća.

Uredbom Vlade Srbije ove godine za oživljavanje života na selu predviđeno je 500 miliona dinara, a po jednoj kući maksimalno je moguće opredeliti 1,2 miliona dinara.

ZA MLADE BRAČNE PAROVE I POLjOPRIVREDNIKE DO 45 GODINA

Programom je predviđena dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!