DAN OPŠTINE ĆUPRIJA: Položeni venci na Spomenik stradalima u NOB, večeras koncert “Partibrejkersa”

Z. Rašić

13. 10. 2021. u 18:08

PREDSEDNIK opštine Ćuprija Jovica Antić čestitao je danas svojim sugrađanima Dan opštine, 13. oktobar, a to je datum kada je grad na Moravi 1944. godine oslobođen od okupatora u Drugom svetskom ratu.

ДАН ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА: Положени венци на Споменик страдалима у НОБ, вечерас концерт “Партибрејкерса”

Foto: Opština Ćuprija

-  Danas je dan sećanja na naše pretke koji su, dajući svoje živote za našu slobodu, platili nemerljivu cenu i tako nam u amanet preneli zadatak – da sada mi budućim naraštajima obezbedimo život u slobodi i pravo na bolje sutra. Znajući da se ta borba sada odvija pre svega u ekonomskom i privrednom okruženju, Opština Ćuprija i mi, koji se sada nalazimo na njenom čelu, nastojaćemo da, iz meseca u mesec, popravljamo standard svih građana, želeći da se svakog narednog 13. oktobra okupljamo verujući u još bolju budućnost – poručio je, između ostalog, Antić.

Foto: Opština Ćuprija

Povodom Dana opštine i oslobođenja, vence na Spomenik stradalima u narodno-oslobodilačkoj borbi u centru Ćuprije položile se delegacije te lokalne samouprave, Vojske Srbije i Saveza udruženja boraca NOR.

Nakon svečane sednice lokalnog parlamenta, održane večeras, od 21 sat na gradskom trgu biće organizovan veliki koncert legendarne jugoslovenske rok grupe „Partibrejkers“.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)