ZAJEDINIČKI DO ČISTIJE ŽIVOTNE SREDINE: Vranjanci sa Makedoncima sprovode ekološki projekat

D. RISTIĆ

06. 10. 2021. u 21:35

JAVNO komunalno preduzeće „Komrad“ Vranje predstavilo je projekat „Unapređenje i zaštita zdravlja ljudi i životne sredine smanjenjem rizika od zagađenja kroz efikasno upravljanje otpadom“, koji realizuje sa partnerima iz Severne Makedonije.

ЗАЈЕДИНИЧКИ ДО ЧИСТИЈЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: Врањанци са Македонцима спроводе еколошки пројекат

Foto: D.Ristić

Projekat se realizuje u okviru IPA 2 programa prekogranične saradnje Evropske unije i u njemu učestvuju i javna komunalna preduzeća iz Skoplja, Petrovca i Zelenikova u Severnoj Makedoniji. Vranjski „Komrad“ je nosilac projektnih aktivnosti u ovom projektu, čija ukupna vrednost iznosi oko 265 hiljada evra.

- Naši zadaci su izrada katastra divljih smetlišta na teritoriji grada i seoskih naselja, a zatim i njihovo čišćenje. Takođe, uredićemo dve zelene površine u Vranju i Vranjskoj Banji, koje će, pored travnjaka, dobiti i drvoredne sadnice, klupe i đubrijere – kaže izvršna direktorka „Komrada“ Nela Cvetković.

Projekat predviđa i nabavku i postavljanje 20 polupodžemnih kontejnera u gradu. Cvetkovićeva dodaje da je važan segment i edukacija stanovništva, prvenstveno, školske i srednjoškolske populacije, za koju će biti organizovana predavanja i edukativni sadržaji. Završetak svih projektnih aktivnosti je planiran za početak novembra 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)