MOSKVA UZVRAĆA SKOPLJU: Proteran makedonski diplomata iz Rusije

Novosti onlajn

04. 10. 2021. u 11:15

RUSIJA je proglasila za personu non grata diplomatu ambasade Severne Makedonije u Moskvi, što je recipročna mera na akcije Skoplja protiv ruskog diplomate, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

МОСКВА УЗВРАЋА СКОПЉУ: Протеран македонски дипломата из Русије

Foto: Piksabej


Kako je precizirano, otpravnica poslova Severne Makedonije u Rusiji Olivera Čauševska Dimovska pozvana je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde joj je uručena nota o proterivanju.

- Ova mera je odgovor na neopravdanu odluku koju je Severna Makedonija donela u avgustu ove godine da proglasi diplomatu ambasade Rusije u Skoplju za personu non grata - navodi se u saopštenju.

Inače, ovo je recipročna mera budući da je Severna Makedonija ruskog diplomatu proterala još 17. avgusta. Kako je tada saopštilo zvanično Skoplje, ruski zvaničnik je proteran po nalogu makedonske vlade zbog aktivnosti suprotnih Bečkoj konvenciji.

Navedeno je i da je Vlada time preduzela mere za zaštitu svoje nacionalne bezbednosti, ali i zaštitu bezbednosti saveznika i saveza kojem pripada.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Bonus video:

TAKO SE TO RADI NA MINUS 20: Vladimir Putin na bogojavljenskom kupanju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu