JOŠ TROJE PREMINULIH: Na teritoriji Kraljeva 168 novih slučajeva infekcije

G.Ć.

05. 10. 2021. u 15:38

OD ukupno 744 uzorka nazofaringealnog brisa sa teritorije Kraljeva testirana tokom minula 24 sata, 168 je pozitivno na kovid 19, odnosno svaki četvrti, saopšteno je iz Gradske uprave prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje.

ЈОШ ТРОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ: На територији Краљева 168 нових случајева инфекције

Foto: G. Šljivić

Kako se dodaje u saopštenju, od posledica korone preminulo je još troje kovid pacijenata sa teritorije grada na Ibru, tako da su za 10 dana bitku protiv ovog virusa izgubila 34 Kraljevčana.

Trocifren broj novoobolelih registrovan je osmi dan zaredom, a od izbijanja epidemije zvanično je potvrđeno 24.308 slučajeva korona infekcije.
U Opštoj bolnici „Studenica“ od kovida 19 trenutno se leči 60 pacijenata. Na Intenzivnoj nezi zbrinuto je 12, od kojih je jedan na respiratoru, osmoro na neinvazivnoj ventilaciji i troje na „haj-flou“ režimu. Kako je saopšteno iz ove ustanove, tokom protekla 24 sata 17 je novoprimljenih pacijenata, dok je osmoro otpušteno sa bolničkog lečenja. U kovid ambulanti lekarske ekipe obavile su ukupno 229 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)