SVAKI TREĆI ZARAŽEN: Presek epidemiološke situacije u Pirotskom okrugu

V.Ć.

22. 09. 2021. u 19:02

DANAS je na području Pirotkog upravnog okruga, registrovano još 76 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19. U Pirotu je zaraženo 64, u Dimitrovgradu 8, Beloj Palanci 4, dok sa područja Babušnice nije registrovana ni jedna novoobolela osoba.

СВАКИ ТРЕЋИ ЗАРАЖЕН: Пресек епидемиолошке ситуације у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Uz ove podatke pirotski ZZJZ, dodaje da je od početka jula do danas ukupno otkriveno 1.212 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, da u drugoj polovini juna uopšte nije bilo zaraženih, a da je od početka septembra bilo  čak 875 novoobolelih. U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja, obavljeno je 247 pregleda od čega je 95 prvih i 152 kontrolna.

Mera kućne izolacije naložena je za 178 osoba sa potvrđenim kontaktima, a tokom avgusta i septembra u kruševačkoj Kovid bolnici, sa područja Pirotskog okruga, od posledica zaražavanja preminulo je 8 osoba iz ovog okruga. U poslednjih sedam dana u Pirotu je testirano 867 osoba, od kojih 288 pozitivno, što znači da je svaki treći zaražen.

U kovid ambulanti Dečjeg dispanzera na Keju, obavljen je 91 pregled, od čega je 40 prvih i 51 kontrolni. Na kovid odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno se leči 25 pacijenata i to: 15 iz Pirota, 6 iz Dimitrovgrada, 3 iz Bele Palanke i 1 iz Dimitrovgrada. Jedan pacijent je prebačen u kruševačku kovid Bolnicu.

Od početka imunizacije na području Pirotskog okruga vakcinisano je 35.588 osoba, revakcinisano 34.446, treću dozu primilo je njih 5.562.  U Poslednja 24 časa prvu vakcinu primilo je 40 građana, drugu 28 i treću 236.

Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u ZZJZ, procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante


                                                                                              

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati