TRAŽIĆE NOVO REŠENJE ZA ČISTU PIJAĆU VODU: Epilog sastanka nadležnih u Zrenjaninu, u rešavanje problema se uključuje i Vlada Srbije

B. GRUJIĆ

18. 09. 2021. u 19:02

GRADONAČELNIK Zrenjanina, Simo Salapura održao je sastanak sa Nadzornim odborom gradskog Vodovoda, uz definisanje prioritetnih zadataka, kao što su investicije, unapređenje vodosnabdevanja i razvoj vodovodne mreže.

ТРАЖИЋЕ НОВО РЕШЕЊЕ ЗА ЧИСТУ ПИЈАЋУ ВОДУ: Епилог састанка надлежних у Зрењанину, у решавање проблема се укључује и Влада Србије

Foto: Grad Zrenjanin

Na sastanku su prezentovane i činjenice o raskidu ugovora sa Fabrikom vode, zbog toga što investitor nije ispunio ugovorom i sporazumom preuzete obaveze, tj. nije uspeo da prečisti vodu, niti da obezbedi dovoljne količine za snabdevanje svih korisnika.

Zaključak je i da grad i Vodovod, neće trpeti nikakve finansijske posledice, jer je ugovor raskinut krivicom investitora, što je bilo precizirano kako osnovnim ugovorom, tako i sporazumom iz januara ove godine.

Gradonačelnik Salapura istakao je da nikog u Zrenjaninu ne raduje činjenica što građani uprkos godinama čekanja i dalje nemaju pijaću vodu, ali da je dobro što je došlo do raskida ugovora, jer to gradu pruža priliku da se pokrene sa mrtve tačke i traži novo rešenje, koje će omogućiti da iz česama Zrenjaninaca poteče čista i zdrava voda.

POSAO ZA 10 HILjADA LjUDI

ZRENjANIN je u prethodnih devet godina uspeo da obezbedi posao za 10 hiljada ljudi, a uz učestale akcije pošumljavanja i čuvanja zdrave životne sredine, raduje činjenica da uskoro počinje izgradnja centralnog gradskog prečistača otpadnih voda.

- O značaju pitanja pijaće vode za Zrenjanin dovoljno govori činjenica da će direktno Vlada Srbije uzeti učešće u rešavanju ovog pitanja i pomoći da ostvarimo san Zrenjaninaca da konačno dobiju čistu i zdravu pijaću vodu - rekao je Salapura, ističući da grad nastavlja svoj privredni rast, i da je u toku opremanje nove industrijske zone, koja će, pored dolaska Ling Longa, koji investira milijardu dolara, i obezbeđuje posao za 1.200 ljudi, omogućiti dolazak novih investitora, i otvarnje novih radnih mesta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista