SVE VIŠE KOVID PACIJENATA: Doktor Milan Parezanović o epidemiološkoj situaciji u kraljevačkoj Opštoj bolnici

G. Ćirović

16. 09. 2021. u 15:33

EPIDEMIOLOŠKA situacija je nepovoljna, svaki dan imamo sve više novozaraženih i trenutno je u našoj ustanovi hospitalizovano 27 kovid pacijenata.

СВЕ ВИШЕ КОВИД ПАЦИЈЕНАТА: Доктор Милан Парезановић о епидемиолошкој ситуацији у краљевачкој Општој болници

Foto: G. Šljivić

- Od minulog vikenda smo ponovo u kovid sistemu. Popunili smo infektivno odeljenje, ispraznili smo Grudno, a u toku je praženjenje i Internog odeljenja, gde ćemo koncentrisati sve bolesnike. Svakim danom sve više je potrebe za hospitalizacijom. Tokom minulih sedam dana u Kruševac smo uputili dvadesetak najtežih pacijenata - ovako je aktuelnu epidemiološku situaciju u kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“, ujedno i u gradu na Ibru, u najkraćem ocenio dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja i pomoćnik direktora za internistički sektor.

- Niko ne poštuje ni mere, ni izolaciju, to je više nego očigledno, niti to neko ozbiljno kontroliše. Zato nam se i javljaju žarišta unutar porodica, naročito posle nekih skupova i slavlja. Pristižu nam sve teži bolesnici, u aktuelnom talasu oko 30 odsto novoobolelih je mlađe od 30 godina, ali ni oni stariji ne zaostaju. Kod vakcinisanih je mnogo blaža klinička slika – istakao je dr Parezanović, dodajući da ukupno pet medicinskih ekipa u kovid ambulanti dnevno obavi više od 130 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)