"NOVOSTI" U LIPOVCU: Havarija na magistralnom cevovodu, voda za piće najranije za 6 dana (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

13. 09. 2021. u 13:32

VODA za korisnike koji se snabdevaju sa akumulacije Ćelije biće najranije za piće za 6 dana, potvrđeno je “Novostima” u JKP Vodovod Kruševac.

НОВОСТИ У ЛИПОВЦУ: Хаварија на магистралном цевоводу, вода за пиће најраније за 6 дана (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S.Babović

Ekipe ovog preduzeća od noćas popravljaju kvar na magistralnom cevovodu u Lipovcu. Direktor Vodovoda Vladimir Milosavljević kaže za “Novosti” da su preliminarne procene da će oko 16 sati mutnoća vode biti adekvatna kako bi se pustila u sistem, a oko 21 sat bi mogla da se pojavi kod prvih korisnika.

-Ta voda će imati tehnički karakter i moći će da se koristi za sanitarne potrebe - iznosi Vladimir Milosavljević, direktor JKP Vodovod Kruševac.

- Nakon tri uzastopna uzorkovanja, odnosno odobrenja Zavoda za javno zdravlje, voda iz sistema će moći da se koristi za piće, a to će se desiti najranije za 6 dana.

Na ulicama Kruševca trenutno je 25 cisterni(15 stacionarnih i 10 mobilnih). Alternativno vodosnabdevanje će trajati sve dok voda u sistemu ne bude bila potpuno odobrena za piće.

-Do kvara je došlo tačno na račvanju magistralnog cevovoda DN 1000 i DN 300, odnosno došlo je do pucanja račve ventila - navodi Milosavljević. - Evo interventne ekipe od noćas rade na saniranju kvara.

Ovu situaciju smo podelili na dve faze, jedna se odnosi na zamenu ventila i račve koja je pukla, a drugi deo se odnosi na ispiranje magistralnog cevovoda i puštanje sistema u rad.

U toku je ispiranje cevovoda i punjenje rezervoara Lipovac koji je glavni rezervoar za napajanje Kruševca i okolnih sela. Mutnoća vode se proverava u razmaku od 30 minuta.

    


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)