HITNA POMOĆ JOŠ BRŽA: Dom zdravlja u Rumi dobio od Opštine novo sanitetsko vozilo

S. K.

07. 09. 2021. u 07:33

DOM zdravlja Ruma za potrebe Službe hitne medicinske pomoći na raspolaganju ima novo, moderno sanitetsko vozilo - reanimobil, kompletno opremljeno po najvišim medicinskim standardima, za koji je lokalna samouprava izdvojila 6,6 miliona dinara.

ХИТНА ПОМОЋ ЈОШ БРЖА: Дом здравља у Руми добио од Општине ново санитетско возило

Foto S. K.

- I ranije smo donirali sanitete, vozilo za dijalizu, putničke automobile, vozila za patronažnu službu, naravno kupili smo i značajnu medicinsku opremu. Drago mi je da su radnici zadovoljni novim vozilom, jer će se njima olakšati rad, sa druge strane ovaj sanitet će nekome spasti život - izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić prilikom primopredaje vozila.

Novi sanitet će omogućiti bržu i bezbedniju zdravstvenu zaštitu i bolje zbrinjavanje teških i životno ugroženih pacijenata, istakla je direktorka Doma zdravlja Ruma dr Jelena Stojanac Mračević. Načelnik Službe hitne medicinske pomoći dr Branislav Martinović napomenuo je da se u vreme korone i sam broj intervencija drastično povećao, te da je novo vozilo bilo zaista neophodno.

- Reanimobil poseduje defibrilator, zaseban dvanaestokanalni EKG, sav monitoring koji nam je potreban. Svi ergonomski uslovi su zadovoljeni, dovoljno je prostran i visok sanitet za zbrinjavanje, ima mesta i za lekara i za medicinskog tehničara. Tu je laringoskopski set, spinalna daska i druga neophodna medicinska oprema - pojasnio je dr Martinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije