CILJ JE ZADRŽATI MLADE: Nenad Popović posetio Kanjižu

J.L.

05. 08. 2021. u 21:11

MINISTAR bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je Kanjižu, gde je sa čelnicima opštine i narodnim poslanikom Balintom Pastorom razgovarao o planovima za razvoj i zapošljavanje i nastojanjima da se mladi zadrže.

ЦИЉ ЈЕ ЗАДРЖАТИ МЛАДЕ: Ненад Поповић посетио Кањижу

Foto: N. Fifić

Ministar je posetio i Kancelariju za mlade, gde je bilo reči kako da Vlada Srbije pomogne unapređenju inovacione infrastrukture u Kanjiži.

Popović je istakao da Kanjiža ima ogroman privredni potencijal i da je važan regionalni privredni centar i jedna od ključnih tačaka prekogranične saradnje sa Mađarskom, uz napomenu da je glavni cilj zadržati mlade u tom mestu.

- Potrebno nam je više ovakvih mesta u Srbiji gde će mladi razmenjivati znanje i ideje i uz mentorsku podršku moći da razvijaju svoje talente i veštine - ocenio je Popović. - Želimo da omogućimo mladima i u manjim sredinama da imaju jednake uslove za razvoj svojih potencijala kao i njihovi vršnjaci u univerzitetskim centrima poput Beograda, Novog Sada i Niša, što je posebno važno u multietničkim sredinama kao što je Kanjiža. -

Kancelarija za mlade opštine Kanjiža radi od 2014. a u proteklih godinu dana je uključila veći broj mladih. Trenutno ima 25-30 aktivista. Jedan od ciljeva kancelarije je da pokuša da pojača želju mladih za zapošljavanjem i preduzetništvom, a da pored toga nudi i obuke zahvaljujući kojima brže mogu da se zaposle.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri