U KANJIŽI OTVORENA VOJVOĐANSKA RVAČKA AKADEMIJA: Rasadnik mladih talentovanih rvača (FOTO)

Tanjug

26. 07. 2021. u 18:35

U KANjIŽI je svečano otvorena Vojvođanska rvačka akademija, savremeni sportski objekat u čiju izgradnju je Vlada Mađarske uložila 2.9 miliona evra. Objekat je građevinski završen i opremljen, po planu do 10. avgusta biće okončani svi radovi na uređenju.

У КАЊИЖИ ОТВОРЕНА ВОЈВОЂАНСКА РВАЧКА АКАДЕМИЈА: Расадник младих талентованих рвача (ФОТО)

FOTO: Vojvođanska rvačka akademija

U Vojvođanskoj rvačkoj akademiji, koja će početi sa radom 1.septembra, obezbeđeni su uslovi za stručan rad sa  talentima, primereni 21.veku. Biće obuhvaćeno oko 40 najperspektivnijih rvača od 15 do 20 godina kako bi se unapredio kvalitet rvačkog sporta i naši rvački spremni uključivali u međunarodnu konkurenciju.

FOTO: Vojvođanska rvačka akademija

- Slavna tradicija rvačkog sporta je na putu da bude nastavljena jer smo izgradili sportski objekat za 21. vek.

FOTO: Vojvođanska rvačka akademija

Ne postoji sport koji je iznedrio više svetskih i olimpijskih šampiona od rvanja, a mlade generacije koje će ovde stasavati imaće najbolje moguće uslove da nastave njihovim stopama - rekao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i izrazio zahvalnost Vladi Republike Mađarske, Vladi Republike Srbije, Opštini Kanjiža i svim brojnim pojednicima iz rvačkog sporta koji su doprineli da se „ovaj najlepši rvački san ostvari“.

FOTO: Vojvođanska rvačka akademija

Na otvaranju su, između ostalih, prisutni bili Davor Štefanek, srpski olimpijac i svetski šampion u rvanju, kao i Viktor Nemeš svetski šampion u rvanju, koji su poručili da će ovo mesto biti rasadnik talenata u ovom sportu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili