ĐACI GENERACIJE NA BILBORDIMA: Leskovački "Vukovci" stigli sa nagradnog putovanja

I. Mitić

26. 07. 2021. u 14:24

VIŠE od 70 najboljih učenika završnih razreda leskovačkih srednjih škola, nosilaca diplome „Vuk Stefanović Karadžić“ vratilo se sa šestodnevnog nagradnog putovanja koje je za njih organizovala lokalna samouprava.

ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ НА БИЛБОРДИМА: Лесковачки Вуковци стигли са наградног путовања

Foto: GU Leskovac

Na više lokacija u rodnom gradu dočekali su ih bilbordi sa fotografijama i imenima đaka generacije.

Leskovački „Vukovci“ su posetili Jagodinu, Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Suboticu, Palić, Frušku Goru i Sremske Karlovce. Leskovac ovaj program sprovodi preko Kancelarije za mlade. Za te namene je iz svog budžeta izdvojio tri, a u poslednjih šest godina 21 milion dinara.

Prethodna generacija najboljih učenika, zbog epidemije virusa korona, nije imala priliku da upozna lepote svoje zemlje, ali je na njihove račune uplaćeno po 25.000 dinara.

Pored ovog tradicionalnog putovanja, Leskovac je od 2013. godine uspostavio i kontinuirano nagrađivanje kroz svoj Fond za mlade talente. Svojim mladim uspešnim sugrađanima iz lokalnog budžeta grad na Veternici dva puta godišnje, za Dan grada i Svetog Savu, isplaćuje jednokratne novčane nagrade. Do sada je takvo priznanje dobilo više od 3.600 mladih, a ukupan iznos izdvojenog novca iznosi blizu 109 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)