SA RAČUNOM POVOLJNIJE DO BICIKLA: Više od 700 Novosađana ostvarilo pravo na subvenciju za kupovinu dvotočkaša

J.S.

20. 07. 2021. u 05:55

SVIH 702 Novosađana čija imena su se našla na konačnoj listi www.vozibicikl.rs onih kojima će na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića kupovina novog bicikla biti finansirana iz gradskog budžeta sa po 10.000 dinara, treba da najkasnije do 26. jula dođu u Kulturnu stanicu "Eđšeg" na potpisivanje ugovora.

СА РАЧУНОМ ПОВОЉНИЈЕ  ДО БИЦИКЛА: Више од 700 Новосађана остварило право на субвенцију за куповину двоточкаша

Foto N.Karlić

Preduslov za ugovor je dokaz o kupovini novog dvotočkaša - fiskalni i gotovinski račun.

- Obavezno treba proveriti i da li gotovinski račun sadrži ime, prezime, adresu, broj lične karte ili JMBG kupca, kao i broj fiskalnog isečka. Ako prodavac ručno upiše sve podatke, deo sa imenom i prezimenom kupca treba da overi potpisom i pečatom jer to je jedini način da povežemo fiskalni račun sa imenom kupca i da ga prihvatimo - naglašavaju u Udruženju "Novosadska biciklistička inicijativa".

Na osnovu važećih računa vlasnicima dvotočkaša biće iz gradske kase usmereno po 10.000 dinara što je u proseku polovina ukupne vrednosti novog bicikla. Stoga ne čudi veliko interesovanje Novosađana za prvu akciju ove vrste u njihovom gradu.

Foto N.Karlić

Više od 6.000 zainteresovanih poklonika bicikla kao najomiljenijeg prevoznog sredstva u ovom gradu od proleća do kasne jeseni, javilo se gotovo u istom minutu na zadatu aplikaciju početkom jula a gužva je bila tolika da je sistem od preopterećenosti sat i po bio - blokiran.

U skladu sa pravilnikom, vlasnik koji za svoj bicikl očekuje finansijsku podršku treba da kupi novog, tehnički ispravnog dvotočkaša koji se pokreće pomoću pedala.Precizirano je i da to mora da bude "tehnički ispravan bicikl koji ima: kočnice i katadioptere na oba točka, crveno svetlo pozadi i belo napred, zvonce i nožicu. U obzir se neće uzeti bicikli bez pedala, na tri točka ili električni bicikl.

ZA DECU I ODRASLE

DA li je u pitanju bicikl za decu ili za odrasle, u konkretnom slučaju nije važno, ali bicikl mora da bude kupljen na teritoriji Srbije, sa datumom računa od 11. do 25. jula.Dokumentaciju treba predati od ponedeljka do subote (od 9 do 19 sati) u Ulici Antona Čehova 4 (Kulturna stanica "Eđšeg").

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)