NOVAC DECI, A NE BRENI I ĐANIJU: "Slatke dane" u Crvenki obeležila peticija da se preusmere honorari za estradne zvezde

Z. Rajić

19. 07. 2021. u 08:25

OVOGODIŠNjE "Slatke dane u srcu Bačke", koji su održani 17. i 18. jula u Crvenki, obeležila je peticija da se novac namenjen za nastup estradnih zvezda na toj festivalsko-sajamskoj manifestaciji preusmeri za lečenje teško obolele dece u kulskoj opštini.

НОВАЦ ДЕЦИ, А НЕ БРЕНИ И ЂАНИЈУ: Слатке дане у Црвенки обележила петиција да се преусмере хонорари за естрадне звезде

Damjan Miljanić (u sredini) sa majkom bolesnog dečaka / Foto S. P.

Peticiju je podržala GG "Kritična masa", koja je čak pozvala istomišljenike da jajima gađaju prostor oko bine, pošto organizatori nisu prihvatili da se otkažu gostovanja Lepe Brene 17. i Đanija i grupe Hurricane.

Povodom peticije, predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić je u zgradi SO razgovarao sa Jelenom Pavičić, majkom troipogodišnjeg Lava, obolelog od spastične cerebralne paralize, za čije se lečenje novac prikuplja posredstvom fondacije "Budi human".

- "Slatki dani u srcu Bačke" jesu manifestacija koja služi na ponos celoj opštini, ali ne smatramo da, u situaciji kad se deca iz naše sredine leče SMS porukama, treba javni novac trošiti na velike zvezde poput Lepe Brene i Đanija - navedeno je u peticiji, čiji je autor Zlatko Ostojić.

Prema njegovim rečima, umesto estradnih zvezda trebalo je angažovati lokalne sastave "koji su znatno jeftiniji, a ipak prepoznatljivi sugrađanima".

"Slatke dane" organizuje Turistička organizacija Opštine Kula uz podršku Fabrike biskvita "Jafa" i Šećerane "Crvenka", ali je Milan Knežević, moderator fejsbuk-grupe "Kritična masa", odbacio primedbu da su trošak gostovanja Brene, Đanija i "uraganki" pokrili sponzori, napominjući da "svi znaju da je 30.000 evra izdvojila Opština".

- Nije suština da se nešto ukine da bi se dalo drugome, jer novca u opštinskom budžetu ima zahvaljujući dobroj politici i na državnom i na lokalnom nivou. Manifestacije, kao što su "Slatki dani" i mnoge druge, organizuju se da bi se letnji period učinio zanimljivijim. Cilj je da svaki segment funkcioniše i bude na zadovoljstvo građana - rekao je Miljanić.

POMOĆ ZA DESET MALIŠANA

Predsednik Opštine je predočio da je pomoć iz lokalnog budžeta za lečenje, po zahtevu roditelja i prema pravilniku za te namene, dosad dobilo desetoro dece, a da je početkom jula za malog Lava Pavičića odobren maksimalan mogući iznos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!