"RUŠKA" I "DUŠKA" ZA BOLESNE MALIŠANE: Uspela i druga humanitarna misija Tijane Milivojević i Nataše Ivančević

Lj. P.

12. 07. 2021. u 09:58

ONO što su naumile, to su i ostvarile! Novosađanke Tijana Milivojević (31) i Nataša Ivančević (40) uspele su da na licitaciji prodaju bicikala, nazvanih "Ruška" i "Duška", za nešto više od 30.000 dinara, a ova suma uplaćena je Udruženju distrofičara Južnobačkog okruga u Novom Sadu.

РУШКА  И ДУШКА  ЗА БОЛЕСНЕ  МАЛИШАНЕ: Успела и друга хуманитарна мисија Тијане Миливојевић и Наташе Иванчевић

Foto: Privatna arhiva

Bicikle, kojima su krajem maja "izvezle" humanitarnu akciju "442", simbolično nazvanu po broju kilometara od Beograda do Zagreba, koliko su za pet dana "preverglale" na dva točka, odmah po završetku tog dobročinstva Novosađanke velikog srca ponudile su na licitaciji kako bi nastavile da pomažu bolesnoj deci.

- Dileme nije bilo nijednog trenutka - otkriva nam Tijana Milivojević. - Pre polaska na daleki put, bicikle smo dobile od jedne prodavnice dvotočkaša u Novom Sadu, a po povratku nismo želele da ih zadržimo za sebe. U trenu smo odlučile da nastavimo sa humanitarnom akcijom, i ponudimo ih na prodaju.

Početna cena za "Rušku" i Dušku" je, kako veli naša sagovornica, bila po 15.000 dinara, odnosno 30.000 dinara za oba bicikla. Javilo se nekoliko potencijalnih kupaca, a onda je firma u kojoj je ona zaposlena ponudila nešto više od 30.000 dinara, te je novac otišao onome kome je i bio namenjen.

Iako se odrekla svog bicikla, "Ruška" je, ipak ponovo kod Tijane, jer je kupac odlučio da joj ga da na korišćenje, dok je "Duška" otišla koleginici u Zagreb.

U prethodnoj akciji "442", dve humane Novosađanke su vozeći bicikle sakupile oko 600.000 dinara, 2.000 evra je donirano Hrvatskoj, a ostatak novosadskom Udruženju "Čepom do osmeha" za nabavku pomagala bolesnim mališanima.

Drugi član humanog tandema Nataša Ivančević, inače bivša profesionalna košarkašica i reprezentativka, kaže da je sve počelo spontano, iz želje da nešto učine i nekome pomognu, posebno deci.

OD PARTIZANA DRESOVI I LOPTE

HUMANITARKAMA iz Novog Sada pridružio se i beogradski Partizan, koji im je poklonio dva dresa i loptu. One su to prodale na licitaciji i u humanitarne svrhe sakupile oko 45.000 dinara.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja