DA SE ZBLIŽE I RAZVIJAJU SARADNJU: Omladinski ambasadori zapadnog Balkana u Novom Sadu (FOTO)

J. S.

07. 07. 2021. u 19:23

OMLADINSKI evropski ambasadori, njih 35, sa područja Zapadnog Balkana koji ovih dana borave u Novom Sadu, susreli su se sa OPENS ambasadorima na događaju koji je organizovan ispred budućeg Omladinskog centra u Kineskoj četvrti.

ДА СЕ ЗБЛИЖЕ И РАЗВИЈАЈУ САРАДЊУ: Омладински амбасадори западног Балкана у Новом Саду (ФОТО)

Foto: Grad Novi Sad

Razgovarali su o aktivnostima, ciljevima i programima organizacija, kao i o značaju učešća mladih u društveno – kulturnom životu regiona.

Prisutne je pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je istakao da je to sjajna prilika da se mladi iz Novog Sada povežu sa mladima iz regiona i da razmene ideje i ostvare saradnju.

- Sa saradnicima iz OPENS-a i omladinskim udruženjima, dobrim tempom i na dobar način, Grad Novi Sad nastavlja da se bavi omladinskom politikom. Takvom sinergijom postižemo dobre rezultate a ovo je prilika da se naš grad još jednom potvrdi kao dobar domaćin. Siguran sam da će omladinski ambasadori iskoristiti boravak u Novom Sadu da se umreže i postave temelje nekog budućeg zajedničkog delovanja - rekao je Cvjetićanin.

Foto: Grad Novi Sad

 

Događaju je prisustvovao i šef za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije Evropske Unije u Srbiji Pol Anri Prese koji je objasnio da ovakvi projekti imaju za cilj da se mladi sa područja Zapadnog Balkana osnaže, da im se približi Evropa i da daju povratnu informaciju gde sebe vide u okviru Evropske Unije. On je izrazio zadovoljstvo što su se omladinski ambasadori prvi put susreli baš u Novom Sadu, gradu koji ima tradiciju otvorenosti prema ljudima iz svih krajeva sveta, poznatom kao bivša Omladinska prestonica Evrope i kao buduća Evropska prestonica kulture.

Sa mladima su razgovarali i predstavnica mreže Mladih evropskih ambasadora Selena Tasić, koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović i predstavnik Fondacije EXIT Ivan Petrović. Omladinski ambasadori su predstavili svoje aktivnosti i poslali poruku o važnosti učešća mladih u društvu, kroz aktivizam, kreativnost, kulturni dijalog i saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili